weg met wormen banner

Symptomen wormbesmetting

MEESTAL GEEN SYMPTOMEN TE ZIEN

Het lastige aan een wormbesmetting is dat dit meestal niet aan het dier te zien is. Wormen kunnen echter wel degelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. Zorg daarom voor een vaste ontwormroutine. Bij een heftige wormbesmetting kunnen symptomen optreden. 

SCHUREN/ 'SLEETJE RIJDEN'

Als het dier met het achterwerk over de grond blijft schuren of het achterwerk vaker schoonmaakt dan normaal, kan dit wijzen op een wormbesmetting. Er kan ook spraken zijn van diarree en/of wormen in de ontlasting; ze lijken op spaghetti of rijstkorrels. 

BRAKEN EN/OF HOESTEN

Migrerende larven in de longen kunnen ervoor zorgen dat uw huisdier vaker hoest. Daarnaast kunnen wormen zodanig irriteren dat huisdieren ervan gaan braken. 

VERMINDERDE EETLUST EN/OF VERMAGERING

Een zware wormbesmetting kan ervoor zorgen dat uw huisdier last krijgt van een opgeblazen gevoel (opgezette buik) en daardoor geen zin heeft in eten. Uw huisdier kan vermageren. 

VERMINDERDE WEERSTAND EN DOFFE VACHT

Wormen tasten organen en weefsels aan, dit kan de weerstand verminderen wat vaak ook resulteert in een doffe vacht. 

DIKKE BUIK BIJ PUPS/KITTENS

Bij pups en kittens kan een wormbesmetting wel goed zichtbaar zijn; dikke buikjes (‘wormbuikjes’) bij vermagering. Ze kunnen een groeiachterstand oplopen. Pups en kittens moeten frequenter ontwormd worden.