weg met wormen banner

Ik zie geen wormen, dus ik hoef toch niet te ontwormen?

Symptomen van wormen worden maar zelden gezien bij volwassen dieren, dus zelfs als u zorgt voor een goede hygiëne, kunnen er nog worminfecties plaatsvinden. Daarom is het belangrijk om uw huisdier regelmatig te ontwormen, ook als u geen wormen ziet! Als u niet regelmatig ontwormt, kunnen wormen niet alleen vervelend en ongemakkelijk zijn voor uw huisdier, maar ze kunnen de wormen ook overdragen op andere dieren of zelfs op mensen.

Geen enkele behandeling voorkomt een nieuwe infectie, dus de beste oplossing is om op regelmatige basis wormen die op dat moment aanwezig zijn aan te pakken met een wormmiddel

Welk wormmiddel u het beste bij uw huisdier kunt gebruiken, hangt af van de leeftijd, situatie en leefomgeving van uw dier. Voor een ontwormadvies op maat, kunt u ons stappenplan volgen.

In het buitenland komen vaak andere wormsoorten voor. Als uw huisdier meegaat, is het daarom belangrijk om voor vertrek na te gaan of u uw dier extra moet beschermen. Klik hier voor ons vakantie ontwormadvies.